Tuesday, September 16, 2008

Berbuka with Family

It was awesome!!!

Went home last week. Not knowing that my other siblings will be home as well.

The outcome

1. Juicy and tender daging batang pinang yang dipanggang. Minimal marinate brings out the natural taste of the meat. Salutation to Abg Zul for the nicely grilled daging batang pinang.


2. All time favorite caramel pudding. Spek, nanti ko balik sini, baru buat puding ni eh... Nanti jadi nasi lemak lagi. :p Anyway, Kak Long mmg selalu ingat ko kalau buat pudding ni.

3. Erm... Ketam masak lemak... Not actually my fav.


4. And home made karipap. Kentang and daging. Bukan fully kentang or keledek. Hihi... And yes, pada sesiapa yang terhiris, terguris tu... inilah karipap nye.


And also Murtabak pekan, cream puff, laksa putih, pais tempoyak, sayur and lalala... I was freak out tgk seme makanan penuh meja... But, since it always once in the blue moon that we manage to gather all of the siblings, I think it was cool. The smiles on my parents face... LOVELY.

6 comments:

drbubbles said...

that karipap really mengguris hati I!! Sampai hati u!!

Caieja said...

::drbubbles::
well... reality bites... :p

william pun kecik ati jugak!

ibu adam said...

uuu..kelihatan lazat puding kak long..yummy!teringat terus our good ol' days..heh..

Caieja said...

::ibu adam::
tak leh lupe la ada org tu korek puding caramel kat dapur kan...

wish to turn back time... at least three of us are here... tih tih tih...

Anonymous said...

allo's caieja .. lepaih nie kalau korang tinggalkan aku lagi x ajak ke williams .. aku akan mengebom williams dengan air rebina laichee buatan aku sendiri .. ooooo ko'orang ingat aku xder hati perut dan selera lagi nak makam kat situ .. awas ko'orang semua kalau aku tahu ko'orang x ajak aku nanti .. erk kat william adakee jual karipap sardin campur ikan kering ...

jeansLusuh

Caieja said...

::jeansLusuh::

Uish... itu kena tanya Co-ordinator.

Dari bom William ngan Ribena tu, baik ko hantar sini, ada gak pekdah nye...

Kat William kan jual yang sedap2 je, tak sedap tak jual!!! (kalau karipap sardin campur ikan kering tu sedap, maknanya adala tu).