Wednesday, November 26, 2008

Syaja... You ada delivery ye kat depan...

Bukan 1, bukan 2, tapi 3 buku Pramoedya. Though it is not The Mute Soliloqui, but I'm not complaining :p

It is a pleasant surprise to see the parcel I received not in a box (since I'm expecting delivery from supplier as well). So, straight away tersengih2 sebab dah tau what I'll be having!

Even better when I realize I receive not just 1, or 2, but 3 Pramoedya. Woohoo... And when Ibu Adam come back from Singapore, it will add up to 4 books to gobble.


Special thanks untuk Encik Famil (in fact thanks sgt2), for spending some times to search for the books (though the toko buku sebesar ATM kiosk, is it?). Couldn't say anything more... SUKE... :)

19 comments:

FJ said...

i "hate" you do

jessie said...

Jessie...You ada delivery ye kat depan..eh tak, kat belakang..eh tak tak, takde delivery la untuk you

very the jeles ;p

D3mOn|c said...

wow..giler2 book buff ko ni..ish ish ish...

;p


wagolexp

Caieja said...

::FJ::
I hate you, then I love you, then ...

Barbara Streisand

::jessie::
ahaks.. ko delivery depan umah... lain..

::D3mon|c::
tak leh lawan movie buff ko... Aku nak tgk butterfly effect!!!

FJ said...

u started projek PAT without me, how could u do..takpe-takpe, projek PAT aku akan datang fresh from the library of Jakarta!

p/s: ko nak tengok butterfly effect? u really really wan watch movie yg "tidak berkhasiat" itu??

Caieja said...

::FJ::
Lor... later bile jumpe bila2, i pass the book to u la... jgn majuk macam ni...

PAT bermula secara tak sengaja... ni rezeki datang bergolek, mana aku tau..

Hahhaa.. ni datang dari Jakarta la...

Butterfly tak berkhasiat? mana aku tau... aku bukan movie buff. aku ikut review rakan2 terdekat. :p

D3mOn|c said...

ko nye buku buff lagi kaw2222222....


aku nak baca pramoedya lah...:p

jgn tgk butterfly effect..nanti ko kecewa...wakakkakakaka..
tapi chaos theory memang wujud ya.. ^_^

menarik kan, diorang dapat idea wat movie dari theory yang betul2...huhuhu...


berkhasiat x pramoedya...wakakkaka ;p..gurau2 je..kang xpepasal ade orang tembak aku..huhuhuhu.:p

gerflois

famil said...

Actually 2 came from bandung and the thick one from jakarta

FJ said...

do, baik ko tgk "butterfly on a wheel". i think its pretty cool :) hmm, tatau nak cakap karya pak pram tu berkhasiat atau tidak sebab tak sampai suku pon baca hasil tulisan dia. but some compared him to salman rushdie. hmm.. go figure.

p/s: do, im trying to get my hands on his works dat has ceased publishing. wish me luck!

D3mOn|c said...

wah..ingat kan aku dah nak kene tembak...

wakakkakaka...lega2 ;p



confirm ko buku buff kaw222222

word v pun ade perkaitan pen...ish..ish..

puppen

FJ said...

wiow.. am i THAT loud do? that even a "demon" is afraid of me???

Caieja said...

::D3mon|c::
serious nak baca???

Paramoedya?

::Famil::
Tales between 2 cities...

Thanks!

::FJ::
Hmm... i guess so... lol...

normie said...

heheheh... aku dh lama dengar nama penulis tu, tp lum berpeluang baca karya dia. bagus la ko!

boyam said...

BOYAM, u ada delivery kat bawah, buku ni tulis ciri2 suami soleh dan isteri soleheh, dtgla amik yer
=)

ibuadam said...

sorry dear caieja..ibu adam ngak berhasil cari-in bukunya..
maaf ya..=p

(berhasil cari kedai murtabak singapore tho!)

Caieja said...

::normie::
hehe... Indo books far more interesting...

::boyam::
oh... nasib baik utk boyam... syaja tak seswai lagi baca... underage.

::ibuadam::
hati terluka... keciwa!!!
NVM... nanti expedisi kekawan aku ke lain, aku kirim lagi...

::I wish i could understand more language so that i can read different tales::

D3mOn|c said...

kwang2...ner tau kene tembak ngan peluru silver ke....wahhahahahhahhaha


cam citer supernatural :p


aku nak baca? aku tiru comments ko jer.....

Anonymous said...

sis .. u suke baca buku2 indon erk .. gue ada banyak stok buku2 indo yg terbaik dari ladang jogjakarta .. macam2 topik & title, kalu u nak nanti gue attchkan title2nya .. buku2 nie gue beli masa gue tiap kali kali ada mission or prog kat indon dulu ...

jeansLusuh

Caieja said...

::jeansLusuh::
Nak nak!!! Suke... suke... terima kasih daun keladi...

err.. mcam mana bro nak kasik list buku nye?