Thursday, July 3, 2008

Angels

Bila membayangkan ANGEL, we tend to imagine one lovely creatures, with beautiful wings and smiles delicately to us... At least, that is what I think of it...

Not really realizes that the angels are send to us everyday, to touch our life, and bring us to another level of life. We, the ignorant creatures either refuse the gift, presented by the Al-Mighty or take it, half heartedly, without knowing it might change your life... as what we wish for.

Why I'm saying this...

To those who actually listened to my complaint regarding my new house mate, just forget about it. Hahaha...

All these while, I ask the Al-Mighty to teach how to be vocal, so that I become more confident to say my view points and what I'm thinking.

Suddenly, out of nowhere, datangla plak trainee dari UK. Dan dalam banyak2 rumah, die sewalah plak rumah aku kan...

First day die kat rumah aku, die dah complaint macam2 kan... takde hot shower, takde itu, takde ini... Hello... aku tak pakai all those things...

Aku sabar lagi...

Esok plak nak pegi kerja, die lambat. Aku panas sket ngan org2 yang tak punctual ni...

Aku pun mengadu kat tuan2 penasihat... mmg la nak diikutkan, nak je aku suruh mereka blah dari rumah, tapi teringat plak satu perkara 'Tetamu tu rahmat Tuhan".

Berpegang kepada hukum karma (hahaha... ni seme Eric punya pasal), aku rasa eloklah aku bersabar buat seketika and find the best way to settle it down.

After dinner, sebelum kakak nye yang baik budi pulang ke tanah besar UK, aku pun confess yang sememangnye aku tak boleh nak fulfilled expectation die yang besar tu... Aku tak marah, aku just frust sbb aku as host, cannot provide what they asked for...

In my astonishment, they accept it, and siap cakap 'nape? ko tak nak aku tinggal sini ke?? sorry... ... ...'.

Aku still rasa the Al-Mighty sangat baik ngan aku... dalam pening2 aku hadap segala kesah slenga hidup aku, ada gak mende2 sweet yang happened yang aku tau, tak semua as lucky as I am to experienced it. Aku selalu rasa ramai sgt org yg baik2 dan comel2 dalam hidup aku... They are the angels without physical wings.

And, who knows,
Tak lama lagi, kalau ada exam PTD, aku rasa aku nak tulis kat semua kertas jawapan "The only way to assess me is by accepting me into your team".

7 comments:

Anonymous said...

my god!


mungkin dia rasa apartment kita ni macam rumah2 di UK.kesian kakak!aku jugak yang best kan.ahaks!!

love u loadssssssssssss


akan ku kembali di rumah itu.tungggggggggguuu!!!haha

Choco Fountain said...

testing testing

Tenno said...

testing testing jugak :p

D3mOn|c said...

fuyooo..choco fountain 1st entry..wahhhhH!!!!!!!!!!!!!






p/s = aku pun 'angel' without the winds tu ker? ke aku demon? hahahhah :P

Caieja said...

::anonymous::
tu la sapal... tapi gasak la...

::choco fountain::
welcome!!!

::tenno & d3mon|c::
hehe... as u wish... aku ok je

boyam said...

choc fountain dah start dahhhhh hehehhehehhee
maybe ada post yg sensor..
so author, pls keep focus

FJ said...

very cool do, i particularly LURVE the last phrase *wink!