Wednesday, May 28, 2008

Top 10 Malay Fiction at Popular Bookstore





Biar Rindu Berlalu – Sharifah Abu Salem
Ku Seru Kasihmu – Izzul Izzati
Kasih Seharum Lavender – Eita Ashyta
Atas Nama Cinta – Bikash Nur Idris
Bayangan Rindu – Anis Ayuni
Murni Kasih – Norhayati Berahim
Senafas Rindu – Damya Hanna
Cinta... Tiada Akhirnya – Fauziahn Ashari
Buatmu Kekasih – Aisya Sofea
Bunga-bunga Kemboja – Aina Emir

Love is universal. Yes. We all know that. In fact, we knew that. But, oh Malaysian writers, please feed us with something MORE creative, mind provoking, and dynamic. Enough with the "shoot" by media that provides us with "all about propaganda" news and all time so called "entertainment" program (which most of the time I find it annoying than entertaining).

You have to be responsible of what you write. Takkan la all time Melayu is in love, putus cinta, sakit leukimia. And later, itulah mentaliti orang kita. Come on la... Why can't there is something like "The Curious Incident Of A Dog in A Nightime" or "Life of Pi" from our Malay writer.

I know there is so many talented writers who can write WONDERS. With your ability to write, please... It's time to shift the paradigm.


I SUMMON YOU TO SHIFT!!!

Hihi... I know the table looks odd situated quite far from the header, but this is my first time using table format, so just accept it la yer... :p

5 comments:

D3mOn|c said...

xpaham aku dunia "fanatic" membaca ni..huahhahahha..;p

Caieja said...

::d3mon|c::
Tak laa... Kalau ko tgk, semua top 10 semuanya love story. Maksudnya, either orang melayu ni penyayang sangat, atau market is saturated with love story.

Aku tak rasa la semua orang melesia penyayang sgt sbb adanya org macam ko, aku dan lain2, jadi most probably market saturated ngan love story.

Yang aku mula naik hangin ialah, tak bole ke, writers ni tulis mende lain selain dari chenta??? cinta tu cantik, yer... tapi get back to reality la...

we need IDEAS!!!

D3mOn|c said...

oi, aku penyayang orang nye...


n citer2 sidney sheldon tu kan untuk orang2 penyayang..bukan ker? hahaha

Caieja said...

::d3mon|c::

Ha... buat la cerita laki ko kene tangkap ngan ISA, pastu ko cube menyelamatkan laki ko dari konspirasi dan kemuadian ko lari ke sempadan siam dan kemudian ....

baru la sydney sheldon.

ko ingat aku tak baca sydney ke???!!!

Tenno said...

aku tak bace novel...
tapi aku suke bace komik kartun!!!...hehe