Wednesday, May 7, 2008

IMRAN

Silalah tgk2 gambar yg kwn aku lukis. SUPPA KAWAI!!!

Antara komentar yg aku terima dari kekawan yang tgk gambar ni:

1: Nak!!!
2: Aku nak ngorat kawan ko ni bole? (Aku tatau Imran layan laki ke tak... hihi)
3: Pensel ape kawan u pakai?
4: Kawan ko bole lukis potret tak? (Bole...)
5: (Setibanya di meja aku...) Wahhh... lawa siot...

I know this talented artist since I was in secondary school. This guy, despite of being very meticulous in his drawing (that's why he always threw away all his drawing... i guess), he is also a very soft hearted and generous friend.

Day 1
Me: Imran nak 2 hengget
Imran: Nah...

day 2
Me: Imran, nak duit
Imran: nah... (sambil hulur RM2)

day 3
Me: Nak duit!!!
Imran: Nah... (sambil bagi 60 sen)
Me: Eh.. tak pelaaa... kalao takde duit aku tak nak... hihi
Imran: tak pe laaa... amik laaa... (gaya konon cool)
Me: tak nak ... tak nak.. (sambil lari ke kelas sebelah)

5 minit selepas itu
Imran: Nah (sambil bagi air kotak yang aku kompem bernilai 60 sen itu)
Me: Memeseh... (dan SUMPAH, lepas tu aku tak mintak lagi duit ngan Imran)

For that, aku rasa aku mmg selayaknye jadi pemeras ugut atau bonzer berjaya dengan kebolehan itu dari kecik...

And I'm glad we are still friends... :p

2 comments:

Pelukis Itu said...

1: Nak!!!
2: Aku nak ngorat kawan ko ni bole? (Aku tatau Imran layan laki ke tak... hihi)
3: Pensel ape kawan u pakai?
4: Kawan ko bole lukis potret tak? (Bole...)
5: (Setibanya di meja aku...) Wahhh... lawa siot...

Jawapan:-
1)Mntkla kat Syaja
2)Aku Xmain "Jambu"...
3)Pensel Hbsaje..Dgn skill "Stroke Pressure"
4)Buleh,tp tgh xbrp rajin,ngehehehe
5)Hinsss Hinsss

Apehalle ko taruk name aku terus camtu.Kan aku suruh letak name lain,Boyd ke,Zi Long ke?Ni terus2 bg name betul tu...

Pasal kes duit tu,ko nak tau satu mende tak?Sebenarnye aku ade simpan 2.00 kat poket blkg nak wat beli komik,ngeheheheh....Xnakla bgtau xnak bg,takut sedey...terpakse pakai taktik saikologi..Dan Hasilnye..."Lelaki Jahat,Perempuan Bodoh",hahahahahahaah....In my dreams je tu...Aku mmg baik,caring,sensetive,bla bla bla....(Time nie aku dah doh dlm baldi basuh baju,psl rumah aku xde bakul,tlg angkat bleh?)

Caieja said...

::pelukis itu a.k.a Imran::

Heh... In your dreamssss la kalo ko nak kenekan aku... Sedangkan Mat Jan pun ko terlepas... hahaha...

I'm going to finish it soon. Later I pass it to you.. ok???